7/25/2015

BE BRAVE LITTLE ONE

Heti kun muutettiin meidän ensimmäiseen yhteiseen kotiin aloin haaveilla siitä, että Nooa saisi oman huoneen. Valitettavasti se ei ole oikein ollut mahdollista meidän kaksiossa (59,5m2, 2h+keittiö). Mun mielestäni on kivempi, että olkkari pysyy olkkarina, eikä siellä esimerkiksi olisi myös meidän sänky, joten se vaihtoehto ei käynyt edes mielessä.

Ajattelin tässä pari päivää sitten, että jos Nooalla ei ole mahdollisuutta omaan huoneeseen, niin ainakin puolet huoneesta täytyy sisustaa Nooamaisesti. Meidän perheellä ei ole oikein koskaan ollut ylimääräistä rahaa sisustamiseen, joten maman täytyi taas heittäytyä luovaksi.
DSC_0009DSC_0007
Yks juttu minkä ehdottomasti tonne Nooan huone-osuuteen halusin oli nimiviiri. Ostin Prismasta ihan innoissani nimiviirin sekä sellaisen missä oli pöllöjä. Tietysti oletin että nimestä jokainen kirjain olisi ollut omassa viirissä, mutta ei! Nimi oli ängetty yhteen minimaaliseen viiriin, joten sinne meni ne seitsemän euroa. Mitä ihmettä tekee yhdellä lipukkeella??

Mutta onneksi hätä ei ollut tämän näköinen. Mä rakastan askarrella ja tehdä ihmeellisiä juttuja, joten taiteilin tuollaisen itse! Ostin parin euron lankarullan, vaaleansinistä kartonkia ja hyödynsin vanhoja askartelutarvikkeita, joten tuolle ei tullut ees hintaa kuin hiukan yli kolme euroa.
DSC_0017
Kaikista haastavinta oli noiden kurki-origamien taittelu. Ensimmäiset kolme lensi suoraan roskiin; eka oli liian pieni, toinen hajosi ja kolmas oli tehty liian paksuun paperiin, joten se oli muuten vaan ruma. :-D Maalailin ensin ihan normaaliin A4 vesiväreillä erilaisia kuvioita ja värejä, ja sitten vaan taittelemaan. Youtubesta löytyi noita ohjeita kymmeniä, joten sieltä vaan katsomaan ohjeet, jos haluaa aivojumppaa tai muuten vaan tekemistä!

Noista tuli kyllä ihan hirmu söpöjä. Parasta noissa kurjissa on se, että ne edustavat rauhaa.
Tämän merkityksen takana on Hiroshiman ydiniskussa vaurioitunut pikkutyttö, joka taitteli kurkia sairautensa ajan. Hiroshiman lasten rauhanmuistomerkille tuodana ja lähetetään nykyisin kymmenen miljoonaa paperikurkea vuodessa. Vanhemman perinteen mukaan tuhannen kurjen taitteleminen antaa mahdollisuuden toiveen toteutumiseen. Näin suoraan Wikipediaa lainaten.
DSC_0015DSC_0053-horz DSC_0010
Ostin Tigeristä parit kehykset viidellä eurolla. Meillä on koti täynnä valokuvia, joten musta oli hauska idea maalata jotain kerrankin. Apina-emojin tein ihan vain sen takia, että Nooa on meidän perheen temppuapina. Yleensä kutsunkin Nooaa pikku-apinaksi, rangatangaksi, simpanssiksi... joten se sopii paremmin kuin hyvin. Be brave little one on taas jonkinlainen toive, nätti lause.
DSC_0024DSC_0028-horz
DSC_0020DSC_1329-horz
Mä tykkään tästä nyt tosi, tosi, tositositositosi paljon. Köyhänkin on helppo sisustaa, kun vaan luovaksi heittäytyy. :-D Mikähän olis mun seuraava projekti?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Free Elephant Cursors at www.totallyfreecursors.com